Actie NUDGE : Bomen planten voor behoud van Natuurlijk kapitaal

Onze boom staat op de kaart voor het Natuurlijk kapitaal!
Het is de monumentale boom die aan de Gewanderweg stond en afgelopen jaar om lag.  Wij missen de boom en bovendien was hij beeldbepalend voor de omgeving.

Toen ik de mogelijkheid had om een plek aan te wijzen voor de ‘Boomplantdag’ 2016, heb ik de boom al in november 2015 aangemeld. Alexa van de NUDGE stuurde mij na enige tijd het seintje : JA, jouw boom staat op de kaart.

Wat een mooi initiatief van deze actiegroep, echter er was één maar, de Gemeente Onderbanken moet haar fiat geven.Daar begon de twijfel te komen. Was niet eerder, direct na het feit van omhalen van de boom de herplant plicht,aangekaart bij de Gemeente?  Men was op de hoogte, het was immers niet gelukt om de boom te behouden. We hoorden echter niets meer!

We keken Op de Atlas voor Natuurlijk kapitaal.nl en vonden daar de duidelijke foto mét  boom terug.

Wellicht herinnert men zich onze protesten tegen de manier van snoeien. We waren bang dat de boom het niet zou overleven.

Er deden 370 mensen mee en onze boom kwam daardoor inderdaad op zijn plek terecht.
De Organisatie NUDGE staat er achter.
Boomplantdag is reeds op 16 maart.
Dan zou het moeten gebeuren, en we wachten met spanning af ………

Dit bericht is geplaatst op Thursday, March 10th, 2016 om 00:16 onder Nieuws. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie