Allerlei protesten en meer…

Maarts viooltje febr.2020

Maarts viooltje febr.2020

Het protest tegen de Awacs-overlast, reeds tientallen jaren is terecht al doet men er niets aan.. Onze regering houdt het liever zo, ofwel iedereen moet zich gaan roeren.

Leuker is het nieuws dat een Zanglijster is gearriveerd vandaag en ook 1 Boomklever verschijnt.

De merels houden niet zo van deze tot de familie behorende soort en binnen secondes was de ongenode gast verjaagd. Elke dag komt de Grote bonte specht nog zoeken naar eetbaars en zit in de notenboom te hakken in de gevonden noot. De verzamelde noten gaan nu wel op, er wordt gestrooid voor deze liefhebbers. Maartse viooltjes staan op de wei massaal in bloei, sinds eind januari. Gisteren een foto gemaakt en zo ziet het eruit! Twee bloemetjes in een piepklein vaasje ruiken heerlijk..

Er is een protest en vragen gesteld aan de Gemeente over een pijndossier: Dubbel Heras hekwerk pad ‘Op de Waart’. Ik verwacht nog steeds antwoord…..

Mensen hebben wel hun mening gegeven: vinden het niet mooi! Het is wenselijk als bewoners hun mening geven over ontwikkelingen in Viel en hun wensen op tafel komen over de toekomst. We zagen wat gebeurde na de bomenkap in Waanderbos, Daar werd gepicknickt….

Bij het pad valt te betreuren dat levende iconen hierdoor verdwijnen: Egels, Vliegend hert kevers en alles dat loopt kruipt, springt of huppelt.  Natuur kan niet protesteren, verdwijnt zonder een spoor achter te laten.

De Vingerhelmbloem langs ons pad vergezeld van Longkruid, Speenkruid en zeldzaam Muskuskruid, bij de Grub, staan ze daar nog?

 

 

 

Dit bericht is geplaatst op Friday, February 7th, 2020 om 20:36 onder Nieuws. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie