BESCHERM UW LANDSCHAP

Hiermee richt ik mij tot U, bewoners van de dorpen Bingelrade, Jabeek, Doenrade en Merkelbeek.

Wat zijn de feiten?

Het weergaloos mooie landschap, dat ons altijd ten dienste stond, dreigt ten onder te gaan.
De tekenen zijn overal zichtbaar en zelfs uitvoerig voor het voetlicht gebracht bij bestuurders.
Zo zien we dat de bermen (ons publiek goed) steeds smaller worden en deels worden omgeploegd voor de landbouw. De gemeente staat dit toe en van een goede handhaving is dan ook geen sprake. Dat is naar mijn mening een slechte zaak, die onze mooie natuurlijke woonomgeving niet ten goede komt. Planten en dieren verdwijnen.

Er wordt niet bezuinigd op gifgebruik en de inzet van vernietigende maai- of snoei- machinerie. Het gaat allemaal ten kosten van het publiek domein en dit is structureel. Rondom het Waanderbos zijn onrendabele overhoeken, waar de bodem sterk is ingeklonken door de bewerkingen, met als gevolg: erosie.
Het terugbrengen van de oorspronkelijke Waanderweg (onlangs van naam veranderd door de Gemeente in: Op het Vogelke) lijkt in een impasse en het bos is doelwit voor vandalen. Rondom graften ziet men hetzelfde proces, er zijn geen duidelijke grenzen meer. †We hebben geen vat meer op de achteruitgang van onze omliggende percelen; ons natuurschoon en mooie landschap wordt meegesleurd in de negatieve spiraal en dat vinden velen eeuwig zonde! †

Indien U met mij van mening bent, dat er toekomst moet zijn voor onze unieke omgeving, vraag ik U mij te helpen. Samen met u wil ik me inzetten voor het behoud van onze landelijke dorpsomgeving. Dat kan op verschillende manieren.
Ook als u niet concreet iets wilt doen, maar wel mijn ideeÎn steunt, hoor ik dat graag van u.

Want alleen samen kunnen we wat bereiken!
Alleen samen zijn we sterk!

Vriendelijke groeten van Marij
marij@holleweg.info

——————————

Uw gegevens: Naam en mailadres kunt u via mail doorsturen.

Dit bericht is geplaatst op Friday, November 26th, 2010 om 11:08 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie