Bijvoederen van mezen.

Nog een berichtje, dat ik u niet wil onthouden. Al zal niet iedereen het ermee eens zijn. Er zijn in Viel drie nestjes mezen uitgekomen, waarvan een pimpelmees. Ze krijgen een weinig bijvoeding met insectenvoer uit de dierhandel. Het risico dat er verhongerde, volgroeide mezen in de nestkasten liggen aan het einde van het seizoen was te groot. Dus zodoende veel gekwetter in de tuin en de vooruitzichten zijn goed. De maden worden onmiddellijk opgemerkt en direct achter mekaar opgepikt en gevoerd aan de jongen. De vogels zijn inmiddels uitgevlogen en het bijvoeren is even gestaakt.
Er werd ook wat gedaan om de rijkdom aan insecten in de tuin wat op te krikken, zodat de vogels straks makkelijk weer zelf aan hun kostje komen. Veel wilde nectarplanten zijn daartoe aangeplant, maar ze kunnen ook uw tuin opvrolijken en de bijtjes en vogels hebben er ook plezier van.
Met deze toekomstmuziek wens ik iedere bezoeker een fijne zomer.

Dit bericht is geplaatst op Monday, June 9th, 2008 om 21:55 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie