Biotoop verbeteren helpt echt!

Er is weer een eekhoorn gesignaleerd! Dat is niet alles, tevens heeft de roodborst een geslaagde broedpoging gedaan en ook de roodstaart heeft momenteel jongen die al uitgevlogen zijn. De vliegend hert kever, die maandag gevonden is de tuin, was groter dan de kevers van vorig jaar. Een groot succes voor de composthoop met veel oud hout. De groene specht lijkt een jong te hebben, hij/zij vliegt af en aan. Een treurnis was het voor de winterkoning, die het hele seizoen zo zijn best heeft gedaan. Er was eindelijk een vrouwtje voor hem en deze heeft helaas een raam aangezien voor een doorgang. Het vogeltje woog 10 gram. Soms zit het tegen! Reden om de ramen weer van meer feestlinten te voorzien.
De vogels hebben rust nodig , want zo gauw er iemand een machine uithaalt zijn ze verdwenen. De nieuwe strategie hier is, zo weinig mogelijk van dit alles.

Stukken weide zijn ingezaaid met wilde bloemenmengsel en vogelzaden.
De klaprozen, korenbloemen enz. en granen fleuren de boel op.
Het fijne is, dit hoeft maar eens per jaar gemaaid en er is veel voedsel te vinden. De vogels vliegen er altijd naartoe. Prima toch!

Dit bericht is geplaatst op Thursday, July 7th, 2011 om 17:54 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie