Broedsucces

Het broedseizoen gaat nog een tijdje door, maar nu al kunnen we stellen dat er veel vogels zijn uitgevlogen in Viel.
Vier nesten van koolmezen zijn bijna zover, dat ze uit gaan vliegen.
Daarvoor is een pimpelmees heel vlot geweest en had al een nest jongen grootgebracht, evenals de 2 koppels merels. De jonge vogels trekken daarbij ook de roeken, eksters en gaaien aan. Zoals vanmorgen een drietal roeken met aandacht zat te kijken naar een van de nestkasten van de meesjes.
Ze hadden pech want ze waren 'ontdekt'.
Ook kwam een groene specht heel dicht bij huis en een haas vond de tuin ook een geschikte plek en laat zich vaker zien.
Door het doorvoeren van de vogels zijn er vinken, veel groenlingen en mussen die blijven komen. En zowaar heeft een mussenpaar een nestkast van de witte kwikstaart overgenomen. Datzelfde gebeurde door de spreeuwen die met succes gebroed hebben in de steenuilenkast.
Bij de rood en gele en witte (kwik)staart ziet men een teruggang en helaas is de gele kwikstaart door mij helemaal niet meer waargenomen.
De roodstaart doet ontzettend zijn best om een vrouwtje naar zijn huisje te lokken, maar kennelijk is er te weinig geluk voor deze leuke vogels.
Het is met de zwaluwen al net zo moeilijk, maar we kunnen nu nog genieten van deze soort en van geelgorzen en b.v. de staartmezen.
Alle vogels doen hun uiterste best, om de tijd die ze hebben te benutten en voor nakomelingen te zorgen. Het zit niet altijd mee, daarom een beetje voer geeft wat extra ondersteuning.
Een wereld zonder onze gevleugelde vrienden, ondenkbaar.

Dit bericht is geplaatst op Friday, May 28th, 2010 om 12:34 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie