De lente komt eraan!

P1120582

Zanglijster terug uit overwinter gebied

Dinsdag 20-3 ochtend, een schaduw rolt over het land, zon smelt de laatste sneeuw weg, langs de Graft zie ik een groepje vogels, formaat merel richting oost wegvliegen, waarschijnlijk zijn het trekvogels op weg naar broedgebieden. De Zanglijsters dienden zich hier aan toen de kou plots inviel. Een hipte er op straat en vond zijn weg naar onze tuin en de rest van het groepje, een viertal, volgde tegen de schemering.  Vogels melden zich nadrukkelijk bij de voedertafel. Meerdere Roodborsten, een horde Huismussen, Vinken, Mezen enz. Zelfs geen tijd om te vechten is er. De kou sneed overal doorheen, het verenpak was er niet op berekend. Naarmate de bijtende kou voortduurt, kunnen er slachtoffers vallen. Dat geldt ook voor rond hippende Lijsters, echter een stuk geslagen slakkenhuis maakte duidelijk dat er toch ook gegeten werd. Ook het voeren met o.a. appelschillen en broodkruimels had nut, voor de vogels.

Nu is het weer aan de beterende hand en kapen de 2 Houtduiven weer voer weg. Dit stel broedt hier reeds een paar jaar, met wisselend succes. We zien hier ook een grijs/zwarte mees, gewone Koolmees zou het moeten zijn, maar lijkt alsof hij door een schoorsteen is gekropen. Het blijft een vreemd gezicht. Rond kwart voor drie, buiten staande, horen we enkele roepende Kieviten, dat klonk heel aardig zoals vroeger, toen er op de omliggende akkers werd  gebroed ca. 1980, eens zullen ze weer terugkomen en hun plekje innemen.

Steenuilennieuws

Een nieuwe kast voor de Steenuil is geplaatst en wij wachten met de mensen van de Steenuilen-werkgroep af, of er  zich een nieuw paartje aandient. De kast ziet er piekfijn uit!

De Slanke Sleutelbloem komt op, Maarts viooltje staat reeds te bloeien en de kleine Narcisjes, dan nog even en het Speenkruid en de Bosanemonen zijn er ook weer, om de nieuwe lente in te luiden.

Dit bericht is geplaatst op Wednesday, March 21st, 2018 om 14:17 onder Nieuws. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie