De richting die men inslaat…

Als antwoord op het toenemende gifgebruik, waardoor landschapskenmerken aangetast worden en zeldzame soorten dreigen uit te sterven, wordt steeds dezelfde strategie gekozen:

De locatie behoudt onze aandacht. Echter, gezien de capaciteit in toezichthouders kan niet dagelijks gecontroleerd worden in het gehele landelijke gebied binnen onze gemeente (Onderbanken).

Dit  ’heterdaad’ verhaal wordt reeds jaren naar mij toe gebezigd, maar daarmee komen bomen niet meer terug en evenmin de omgeving van Viel die reeds in 1423 vermeld werd met zijn Wiegelraderhof. Bron: artikel in ‘Land van Herle’ door J.J. Jonge uitgave 1963.
Men wijst liever met het vingertje naar ver weg landen, dan in eigen land orde op zaken te stellen. Een schande, dat cultuur historie wiens behoud valt onder de rechten van de mens  zo nalatig behandeld wordt!

Eind 2013 werd het nog aangekondigd met tam-tam.

Uitbreiding van het Waanderbos en de Viel.
Herstel van bermen en graften. Bloemenranden langs percelen. Herstel van holle wegen.

Het is in geen duizend jaar zover gekomen dat de werkwijze zovelen dupeert, die niet verantwoordelijk zijn, voor wat gaande is. Het diepploegen, richting de helling omhoog zal de inzet van ‘vroeger’ ondergraven. De heuvel lijkt aan de wandel want met de eerste hoosbui stroomt alles over de weg, geen wegberm meer, die de stroom keert, erosie die men zelf oproept.

Daar de gevolgen overduidelijk  zijn voor de toekomst, namelijk uitgeputte bodem, kan de Overheid niet langer wegkijken.

Franse boeren laten het er niet bij zitten. Blokkades worden opgeworpen om hun ongenoegen te uiten over lage prijzen en torenhoge schulden. De boer kan beter rechtstreeks met consumenten handelen zoals bij de horeca.

Kwaliteit hoort ook een kwaliteitsprijs te krijgen. De huidige top-down prijs blijkt niet de juiste koers/richting die men op wil.

Dit bericht is geplaatst op Wednesday, July 22nd, 2015 om 18:54 onder Nieuws. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie