Fijne wandeling

Afgelopen zaterdag op uitnodiging van de actiegroep stop Buitenring was er een fraaie wandeling door het gebied van de toekomstige BPL uitgezet.
De route is zeer de moeite waard en u kunt nu nog vastleggen wat over enige tijd verdwijnt of zwaar beschadigd wordt. U kunt de route lopen vanaf de flat Bentjen in de Henry Dunantstraat Brunssum richting de Allee Amstenrade. Start vanaf een weiland aan de overkant van de flat.

Vooral de glooiing van landschap valt meteen op, aangevuld met prachtige bosranden. Deze gaan grotendeels verdwijnen, want de impact van de weg gaat verder dan men denkt. De Groene specht was enkele keren te horen en ook hij of zij zal het straks moeten doen met wat compensatie. Kijk goed waar deze sprieten staan, want men ziet ze nauwelijks.
Een stuk verder kregen wij uitleg over het bronnenbosje, een van de weinigen in Limburg. Ook de holle weg met zijn geschiedenis werd belicht. Mijnwerkers maakten vroeger gebruik van deze weg om op hun werk te komen.

Onderweg bij het schitterende najaarsweer kwamen een honderd-tal paarden ons begroeten. Het is daar nog natuurlijk, maar de invloed van een andere weg (Sittard-Brunssum) is goed te horen.

Tot slot kwamen we bij de mooie Allee met bomen die allen moeten verdwijnen en terwijl ik dit schrijf al gekapt kunnen zijn. Alle bomen waren voorzien van een plakkaat tegen deze volgens ons wanprestatie. Hoe is het anders mogelijk dat bomen gekapt gaan worden, terwijl het hele BPL plan vernietigd werd?

Voor sommige wandelaars was het bekend terrein en voor enkele een hernieuwde kennismaking met dit gebied. Tussen de wandelaars werden veel nieuwtjes uitgewisseld en de mening over het onzinnige project Buitenring werd door de wandeling nogmaals bevestigd.

Dit bericht is geplaatst op Monday, October 21st, 2013 om 14:00 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie