Hoera lenteklokjes komen op

P1120743

Lenteklokje staat in bloei

Na een paar heerlijke lentedagen is het weer omgeslagen en onstuimig. Kraanvogels kwamen over in een grote groep. Het lentegevoel is daarmee compleet. Zaterdag kwam nog een klein groepje en liet zich horen tussen de geluiden van de carnaval-optocht van Bingelrade.
Er zijn nog steeds twee roodborstjes in de tuin, waarschijnlijk gaan ze ook op trek naar het noorden. Een zanglijster heeft enkele dagen zitten oefenen op zijn zang, jammer genoeg daarna was het stil. De merels, die het hier erg goed doen, zijn nu aan zet!  Eekhoorntjes werden telkens wakker uit hun winterslaap en lieten zich kort zien. De meesjes zijn aan het foerageren tussen de gras sprieten? Er zijn veel meesjes en een enkele pimpelmees en deze zijn heel dankbaar voor extra voer na de omslag van warm tot koud weer.
Dat geldt ook voor de jonge egel die onder een takkenbos is  gekropen, hij heeft waarschijnlijk bijvoeding nodig. Er is goed egelvoer te koop bij dieren speciaalzaken.
Het begint erop te lijken dat de natuur enkel nog met onze steun overeind blijft. De huisweide blijft daarom een natuurweide en wij verheugen ons telkens bij de klanken van de spechten en snoepende gaaien op het terras. Al was het beeld van de gaai die een specht van zijn walnoot beroofde minder leuk, enkel een vleugelslag was al voldoende om de specht te verjagen.  Het is natuur en bovendien had de Grote bonte specht al flink gegeten van de lekkernij.

Dit bericht is geplaatst op Sunday, March 3rd, 2019 om 13:31 onder Nieuws. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie