Hondendrol wordt belast, maar handhaven tegen het vernietigen van het buitengebied?…

Gemeente Onderbanken gaat de overlast van hondenpoep aanpakken door flinke boetes op te leggen. Een boete van Ä 90,- volgt wanneer de eigenaar met hond binnen of buiten de bebouwde kom wordt betrapt.

Overtredingen van het bestemmingsplan buitengebied worden echter niet aangepakt zo is in het verleden en tot in het heden gebleken. Terwijl deze overtredingen zwaarwegende gevolgen met zich meebrengen. De omgeving heeft te lijden onder dit beleid.

Kijk naar de geschiedenis van het pad "Op de Waart".
Iedereen kon er vroeger, 27 jaar geleden heerlijk wandelen. Men was beschermd aan beide kanten en het pad was goed te belopen daar het een oeroud pad was. Totdat het pad door niet-eigenaren in bezit werd genomen en niet meer doorliep tot in de Viel. Ondanks dat iedereen dacht dat de gemeente zou optreden tegen dit soort praktijken bleef dit toen achterwege. Omwonenden werden gedupeerd en verloren het vertrouwen in de politiek.
Uiteindelijk heeft de gemeente Onderbanken toch gezorgd dat het pad weer terug kwam. Echter het pad is nu weer eigenhandig afgesloten door een betrokkene die niet wil dat men over "zijn" land loopt. Het is maar korte tijd opengesteld geweest en bij de opening werd er gepraat door omwonenden over het verleden. Het mag duidelijk zijn waarop de wethouder doelde toen hij zei dat zaken, die zich vroeger hebben afgespeeld voor zijn periode als wethouder, niets meer aan gedaan werd.
De gevolgen zijn echter onevenredig groot geweest door niet optreden.

Het bleef niet bij dit ene pad dat men de burgers probeert af te pakken. Deze paden zijn echter de enige plekken waar je kan wandelen zonder de kwalijke uitlaatgassen op te hoeven snuiven. Het blijven tevens historische paden, die dienen gerespecteerd te worden.

In Bingelrade bestaat nu voor het eerst een "handhavingstraject". Kan de gemeente dit ook niet van toepassing verklaren voor hondeneigenaren, die in overtreding zijn?

Dit bericht is geplaatst op Monday, October 19th, 2009 om 15:47 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie