Koekoek terug in Viel en overige waarnemingen

Elke dag is de Koekoek nu weer te beluisteren en dat klinkt goed!
Vanmorgen om 9.00 uur was de vogel aanwezig en bleef met tussenpozen lang doorgaan. Eind mei is er nog een Meikever gezien hier e n tevens is er een Klein Vliegend hert waargenomen in Viel. De laatste dagen weer vlinders, zoals gisteren 3 ex. Kleine vosjes in Doenrade in een voortuin. Een prachtige blauwgerande loopkever (onbekend) is aangetroffen in het gras. Determinatie volgt.
Er is wederom een staat van Waarnemingen binnengekomen en enkele volgen hierbij.
De Grasmus is een opmerkelijke, een nieuwe locatie van een Kerkuil, de Gele kwikstaarten en Blauwborsten die kennelijk ook op andere plekken opduiken.
Ook de Koekoek was gesignaleerd.
Verder was opmerkelijk de drie ReeÎn, waarvan een Reebokje die gezien waren al vluchtend langs een heel steile helling.
Waarom opmerkelijk: Ik neem aan dat dit dezelfde zijn geweest als degenen die ca. 2 weken geleden bij de beek zijn gesignaleerd. Een Reebokje was er ook bij.
Eerst dacht ik dat er een loslopende hond in het water was gesprongen maar verderop stond ik plots oog in oog met het Reebokje. En naar links kijkend stond een Ree even stil en afwachtend te kijken. We ( mijn hond en ik) zijn toen snel doorgelopen om dit tafereeltje niet te verstoren. De aanhoudende droogte was waarschijnlijk reden van dit optreden. Het was een mooie ervaring, die men niet zo snel zal meemaken en ook niet meer vergeet.

Dit bericht is geplaatst op Wednesday, June 8th, 2011 om 11:59 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie