Lang leve de lol in Onderbanken

Zaterdag togen veel enthousiaste vrijwilligers uit de contreien weer aan het werk vlakbij Jabeek. Het was een grensoverschrijdend gebeuren, waarbij de Duitse Nabu ook was uitgenodigd. Velen hadden een button op van NL doet!
Een deel van de forse groep liep langs het ‘Natuurpad’, langs de Quabeeksgrub naar het doel. Onderweg was er iets te zien, dat men niet zou verwachten:
Een perceel was vervuild door vermalen plastic.
Omdat de wethouder voorop liep, zijn er door ondergetekende en een lid van Natuurmonumenten vragen gesteld hierover.
Antwoord van de wethouder was dat men de dader op heterdaad moest betrappen, om iets te kunnen doen. Dit stemde het lid van de natuurclub niet tevreden, waarbij het gevaar voor de nabij gelegen Rode beek ter sprake kwam.
Er zou naar gekeken worden….
Ter plaatse bij het prachtige ven aangekomen, hebben groot en klein zich ingespannen met zaag en kniptangen om het ven de biotoop voor de salamander te herstellen. De IVN-voorman had ons tevoren het verhaal verteld van de zeldzame salamanders die hier zitten.
Tijdens de werken werden we herhaaldelijk uitgenodigd om iets de drinken en na afloop, zo hoorde ik zou er nog wat nagekaart en gegeten worden bij de ‘Maar’ in Jabeek.
Dat was voor ondergetekende niet weggelegd omdat er nog iets anders op programma stond. Dus met haastige spoed weer terug gelopen en onderweg gezien hoe een kleine groep en enkele notabelen nog hard aan het werk waren.
Dit resulteerde in de uitroep: Zeet ger nog aan het werk?? Ich bin allang veerdig. Hub hel gewerkt……. al zik ich het zelf.
De gezichten spraken boekdelen. De dag kon niet meer stuk!

Dit bericht is geplaatst op Thursday, March 21st, 2013 om 13:48 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie