Nachtelijk merelgezang en in de ochtend eerste geluid van : de zanglijster

Gisteravond in het donker de roep van de merel en natuurlijk aan de deur even luisteren of er ook een zanglijster in de buurt was. Als de ene begint volgt de rest wel, maar helaas!
Hedenmorgen was er echter een aarzelend eerste lied van de zanglijster, tot 2 * gehoord en de vinkenslag is nu ook hier aanwezig. Samen met de groene specht zijn dit alles voorjaarsgeluiden die de verandering aankondigen. Vandaag was er weer een staartmeesje bij het voer van de noten, maar het blijft bij 1 ex. Mezen laten zich ook samen met de groene specht nadrukkelijk horen. Een gast die al jaren hier kwam, zijn we kwijt (soms zeg je hem een paar dagen en dan weer dagen niet). Het is de fazanthaan die altijd over straat liep en overal wat vond. Hij lag bij de voederplek helaas op de rug. Er is een vermoeden dat hij van het strooizout heeft gepeuzeld en daaraan ten onder is gegaan, dit schijnt ook een doodsoorzaak van mussen te zijn. Ze zien het aan voor voer en pikken al gauw teveel op.
Het was een mooie en het is een gemis.
De steenuilenkast is nog niet bewoond, terwijl holenduif en een spreeuwenpaar al eens gekeken hebben aan de ingang.
Een of meerdere kerkuilen waren zondagavond aanwezig in de tuin. In deze tijd kunnen ze al jongen hebben en na de vorst komen er veel prooidieren omhoog uit de grond (veldmuizen) die zijn dan voor de jongen.
Perfecte werkers om de stand in toom te houden!

Dit bericht is geplaatst op Tuesday, February 28th, 2012 om 15:19 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie