Natuur niet meer veilig?

Door klimaatverandering worden eco-systemen minder weerbaar, klinkt misschien hoogdravend, maar de seinen staan wel op rood. Het is een reactie op onze uitstoot en hoe snel we ons aanpassen en of zal helpen is een tweede, is onbekend.

Degenen die afval storten in uw natuur konden lang hun gang gaan. In 2007 kwam men al vele zakken met (drugs) afval tegen bij uitvalswegen zoals de Klein dalkensweg.  Huishoudelijk afval idem, er werd enkel opgeruimd, tot aan de grens met Duitsland lag het in de natuur. Mensen zagen daders in actie, ik hoorde de verhalen van het lossen van afval.  Echter handhaven bestond uit opruimen. Betrapt werden enkelen bij het verstrooien van stroken zilverpapier (ernstige milieu verontreiniging) in het Doenrader parkje. Geruststellend, het werd gesignaleerd en direct opgeruimd. Ze (de daders) dropen af……..

Echter er komt steeds meer af op de pot honing, en de criminaliteit groeit mee met de branche. Fotografeer dat wat u ziet aan afval, mobieltjes b.v. in natuur. dit kunt u  direct doorgeven aan uw gemeente/politie. Het is te hopen dat er adequate handhaving komt, de gemeenschap heeft al te lang betaalt en de daders gaan vrijuit.

Dit bericht is geplaatst op Friday, January 17th, 2020 om 18:01 onder Nieuws. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie