Patrijzen in de lift en groene specht telt zijn knopen (zo lijkt). Bovendien waarnemingen van Wil op 27 okt. in het beekdal en Teverener heide.

Gisteren nabij de kersenbooomgaard richting waterbuffer, dit is bovenaan Bingelrade, een 15 tal patrijzen gespot. In het voorjaar was reeds een patrijs gezien met 6 pullen, bij Doenrade aan de Duitse kant van de kneykuilerweg.
Dankzij de maatregelen voor de korenwolf, gaat het dus beter met deze soort.
Waarnemingen zijn ook via mail binnengekomen op 27 okt. Samenvattend zijn gespot:
Teverener heide: Een ijsvogeltje en groepen van 15 barmsijzen, vinken met enkele kepen, koperwieken en kramsvogels,veldleeuweriken.
Schinveldse bos: een kl. bonte specht.
Ora et Labora: 15 witte kwikstaarten bij een vervuild slikbed, 15-tal rietgorzen, een enkele witgatje, 20 graspiepers en 2 groepjes kneu ca. 40 stuks.
Etzenrade: 17 stuks patrijzen, 130 ex. kraaien, kauwen, roeken en bijzonder een koppel blauwe kiekendief.
Rode beekdal: 1 klapekster, middelste bonte specht, zang van een zwarte roodstaart!
Verder werd het geluid van een Waterral gehoord en tevens 4 mandarijneenden, blauwe reiger, nijlganzen en groene specht gespot of gehoord.
Er zijn nog meer waarnemingen, maar dit is slechts samenvattend.

De vele waarnemingen zijn hoopvol.
De groene spechtenfamilie in Viel heeft het echter niet gemakkelijk. De waarneming vandaag in 'de wei', geeft te denken.
1 adult zat op de steunpalen van twee fruitbomen en bekeek zo de omgeving. Deze manier van omgeving bekijken is een veeg teken, en is reeds gezien langs de straatkant waar hij ook foerageerde langs de randen van bomen.
Waar kan hij nu nog opvetten voor de winter, zonder gif of verwoesting tegen te komen? Deze dringende vraag geldt ook voor egels, das en eekhoorn en haas en konijn.
Allemaal dieren die ruimschoots vertegenwoordigd waren in Viel.

Dit bericht is geplaatst op Thursday, November 10th, 2011 om 16:04 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie