Roodborsten in de heg

De roodborsten hebben voedsel genoeg, totdat de echte vorst invalt. De jacht vanaf de schuilplaats op insecten is goed te zien. Mussen vallen niet zo op in de heg, maar zij duiken ook steeds weg voor roofvogels. Het is leuk om te zien dit spel. Tussendoor fluiten roodborsten hun iele zang, afgewisseld met het typische tikken, dat je uit de buurt moet blijven. Tijdens een wandeling over het pad 'Op de Waart', zag ik veel merels. Groepjes trekvogels, koperwieken b.v. zoeken deze omgeving elke winter op, zo ook zondag passeerden er groepen . Meest opmerkelijke waarneming was maandag jl., er zaten 2 zwarte roodstaarten, een koppel, in Jabeek bij de 'Maar' op het dak van de boerderij en het mannetje liet zijn liedje horen.
Mezen waren ook door het weer in de war en deden, al eerder, hetzelfde.

Afgelopen week nog diverse vlinders gezien, atalanta, 1 dagpauwoog, witjes en wat bonte zandoogjes. Vandaag een groenling die al eens komt kijken bij de voerplek. Kikkers in de tuin hebben veel geprofiteerd van het veranderde tuinreservaten idee. Afgelopen week ook verschillende gezien bij de heg.
De heg is zo een broedplaats van leven!

Dit bericht is geplaatst op Monday, October 17th, 2011 om 12:28 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie