Soortenrijkdom

P1120653Ook hier zagen we de teruggang aan insecten, die overal werd waargenomen, echter einde zomer, zag ik toch weer wat rondvliegen en kruipen. Het grasland had het overal zwaar te verduren door droogte, gevolg ik vond maar één sprinkhaan.

Het is nu najaar en er is zelden een zomer of najaar geweest zoals dit jaar. We mochten van geluk spreken dat een paar flinke buien af en toe voor een onderbreking van de zomer zorgden. Na een flinke bui kwamen de weidechampignons (foto) dit jaar weer op. De noten en kastanjes zorgen voor een rijke tafel voor o.a. de eekhoorn. Een jonge egel heeft zijn winterverblijf klaargemaakt onder een houtstapel.

P1120649

De trek van kraanvogels is niet waargenomen, echter binnen het beekdal gebied, zijn ze wel gehoord. Helaas weet ieder nu dat het slecht gaat met plant- en diersoorten. Vogels vinden niet genoeg insecten.  Het ontbreken van meidoorn en sleedoorn is zodoende dé factor van betekenis geworden, daar zij veel insecten aantrekken.

Politieke Partijen doen momenteel veel beloftes aan de burger over landschap en milieu.

Een goed idee voor de nieuwe gemeente Beekdaelen om te beginnen met de aanplant van deze zo belangrijke struiken!

Dit bericht is geplaatst op Sunday, November 18th, 2018 om 12:28 onder Nieuws. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie