Unne jas w‰rmer oftewel een jas warmer in de holle wegen.

Een dezer dagen sprak ik met een inwoner over zijn wandelen door de wegen. Hij zei me dat het in de winter het fijnste wandelen is in de wegen, omdat het dan een jas warmer is daar. De kou komt dan van onder uit het dal naar boven getrokken, maar je hebt er weinig last van. Het gaat hier om het zo geroemde micro-klimaat dat het mogelijk maakt voor veel soorten om te overleven op deze beschutte plekken. Nu in de zomer vond hij het zeker ook mooi, want elk jaargetijde heeft wel wat te bieden. Wij wisselden van gedachten en het was een leuke ontmoeting.
Er zijn nog meer verrassingen, in de Viel zijn weer jonge merels uitgevlogen en de roodstaarten familie heeft ook een geboorte kaartje afgegeven. Moeder roodstaart vliegt met de poepjes van de jongen naar buiten en dat is de boodschap dat er jongen gevoerd worden. Een merel jonkie staat op de foto en deze is met statief genomen en van afstand, om niet te storen.

Dit bericht is geplaatst op Sunday, July 5th, 2009 om 13:26 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie