Vervolg terugblik voorgaande jaren

DE ROL VAN HET IVN/IKL/MILIEUNETWERK EN GEMEENTE
In 2007 heb ik voor 2 maanden niet gemonitord en heb ik het IVN Brunssum gevraagd dat voor mij te doen. Daarna heb ik de draad weer opgepakt en bij de presentatie van de voorman van IVN bleek eens te meer dat het jarenlang monitoren zijn vruchten heeft afgeworpen. De cijfers die gepresenteerd werden, waren onvolledig. Dus moest ik de presentatie wel onderbreken en de belangrijke straten, die niet aan bod kwamen benoemen. Er werd immers geen juiste afspiegeling van zaken gegeven. Vooral het niet juist benoemen van de Maastrichterstraat wekte bevreemding, maar gezien de vernietiging van een prachtige biotoop, was dit misschien geen toeval.
De staat van de vondsten die ik al een paar jaar maakte over alle wegen heb ik daarna, in goed vertrouwen toegestuurd naar de gemeente en tenslotte ook naar IVN.

SAMENWERKING MET NATURALIS DOORKRUIST
Langzaam werd echter duidelijk, waarom iedereen zijn waarnemingen aan de natuurclub IVN moest doorgeven, aangekondigd in de plaatselijke blaadjes. Milieunetwerk/ IVN en gemeente traden ineens gezamenlijk op. Alle natuurorganisaties die gealarmeerd waren door de toestanden in de wegen kon men zoet houden met een convenant.
Er was namelijk veel te beschermen in deze unieke biotoop. Brutaal probeerde men mij voor het karretje te spannen. Aldus de samenwerking die er al jaren met Naturalis bestond doorkruisend.

Was er nog een organisatie die iets had kunnen betekenen voor de wegen?
Zeker wel, het IKL staan immers voor instandhouding, maar hier is deze organisatie veel te lang aan de zijlijn blijven staan om iets te kunnen verbeteren aan de situatie.
Het monitoren heb ik sinds een aantal weken opgegeven. De reden is bekend bij Naturalis.

Ondertussen wordt u op alle mogelijke manieren beklauwd van uw omgeving.

Het betreft de waardevolle natuur van de wegen die geofferd wordt, de paden die ingepikt worden, de quadeigenaar(s) die het Waanderbos vernietigt en het misbruik van het buitengebied in het algemeen.

wordt vervolgd

Dit bericht is geplaatst op Wednesday, July 22nd, 2009 om 14:15 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie