Vleermuizen in holle wegen

Het zijn de vliegende zoogdieren in ons midden: vleermuizen.
Omdat ook hun leefomgeving verder wordt bedreigd, horen zij ook bij de beschermde dieren. In de holle wegen wonen verschillende soorten. Daarom is het een beetje vreemd, dat er wel borden zijn, die het Vliegend Hert tonen, maar de Vliegende Vleermuizen worden zÛ maar over het hoofd gezien!
Dankzij de oude (holle) bomen en overige speciale begroeiing in de holle wegen hebben zij daar prima woongelegenheid: van rijtjes huis tot villa: keus genoeg om er fijn te wonen.
Bovendien zijn er veel supermarkten voor ze aanwezig: insecten genoeg, van allerlei 'merken'! Dan wil je daar als vleermuis wel wonen! Of je nu zo klein bent als een mensenpink, of zo groot als een reuzenhand.
Vleermuizen zijn, net als de Vliegend Herten, erg kwetsbaar. Zo wordt er per geboorte meestal niet meer dan ÈÈn vleermuizenjong geboren.
Bovendien hopen de vleermuizen, dat er geen gif wordt gebruikt, in de landbouw, en privÈ, voor 'onkruid' bestrijding en om 'lastige insecten' te weren. Het gif wordt opgeslagen in het lichaamsvet, waar vleermuizen tijdens hun winterslaap van leven. Dit gif komt vrij tijdens de opname van dit vet: daardoor overleven veel vleermuizen de winter niet altijd (door het gif). En de jonge vleermuizen worden gezoogd met het kostbare babymelk. Maar ook dit babymelk bevat gifstoffen uit het lichaamsvet. Hierdoor beginnen vleermuizenjongen al met een slechte start. Dat willen we toch niet! Door geen gif (meer) te gebruiken helpt u deze, en veel andere (beschermde) dieren zoals b.v. ook egels aan een gezonde leefomgeving. En zij helpen ons van insecten af. Zo kunnen we lang blijven genieten van deze aardige en nuttige dieren.

Dit bericht is geplaatst op Monday, September 29th, 2008 om 21:43 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie