Vlinders

Zondag de eerste Citroenvlinder in de tuin, bij zonnig weer komt hij vandaag misschien weer in beeld. Bij slecht weer zoeken ze een beschutte plek op en wachten hun tijd af. In onze kelder zit nog steeds een overwinterende Atalanta, hij zal wel snel uit de ‘koekoek’ komen. We verwachten het geluid van de Tjiftjaf, Zwarte Roodstaart en Zwartkop ook binnenkort. De ‘klein maar dapper’ Winterkoning probeert zijn geluk onder de poort en zoekt nestmateriaal.

Groene specht, takkenbos op achtergrond

Groene specht, takkenbos op achtergrond

Van onze wilde planten zijn de Voorjaarsklokjes weer present en Slanke Sleutelbloem doet het zeer goed, breidt zich uit. Nu kunnen ze gesplitst na de bloei en hetzelfde doen we met inheemse Boshyacint.
Het is mooi, dat andere planten zonder hulp kunnen uitbreiden. Al hoor ik dat b.v. Daslook niet in de perken te houden is, laten we het voorlopig zijn gang gaan. Ruig Klokje heeft grote aantrekkingskracht op hongerige muizen, die de wortels aanvreten. Ze kunnen ertegen, omdat er genoeg van de plant overblijft. In een goed muizenjaar kan wederom, de Steenuil zijn jongen grootbrengen.

Onze takken-hoop heeft de winter door veel vogeltjes een groot plezier gedaan. Ze vluchten er snel in en de Sperwer heeft het nakijken. Vanmorgen vijf vrouw Vink op het strooivoer, dat beloofd wat!

Dit bericht is geplaatst op Tuesday, March 27th, 2018 om 10:34 onder Nieuws. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie