Zonnig begin februari

Een grote vlucht vogels boven de fruitplantage trekt meteen de aandacht.
De meeste zijn spreeuwen en ook nog enkele kramsvogels, wellicht vergezeld door een koperwiek. De zwerm telt een totaal van ca. 100 vogels.
Een boomkruiper gaat stijl omhoog langs de stam van een Esdoorn. In de heerlijke ochtend zijn er talrijke vogels die komen genieten van het voer op vele plekken.  Het is een kleurrijk pallet van vinken, koolmezen, roodborst, mussen en het paartje boomklevers. Die zie ik niet zo vaak. Ieder vindt wat van zijn gading, er hoeft niet gevochten te worden om het voer. De grote bonte specht zoekt zijn kostje walnoten langs een muurtje en het vrouwtje laat al het vetvoer onaangeroerd. Pindakaas met insecten in een pot en de overige vetbollen, daar weten de mezen wél raad mee. De concurrentie is groot tussen de mezen een pimpelmees wordt telkens weggejaagd. Het is duidelijk dat de koolmezen het voor het zeggen hebben. Het verenkleed van de boomklevers oogt prachtig in de ochtendzon.
Een heggenmus blijft bescheiden onder de struiken, maar als het feestje bijna afgelopen is, komt ze toch iets van het terras afpikken. Een koppel houtduiven weet het voer ook te waarderen. Een merel man zoekt liever onder de bladeren naar wurmen en houdt ook van het sierappeltje met rood fruit.

Dit bericht is geplaatst op Sunday, February 3rd, 2019 om 20:52 onder Nieuws. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie