Zoveel vogels en een konijntje

Een terugblik op deze dag waarbij uitzonderlijke hitte toesloeg. Dit bleek voor de meeste dieren een uitdaging. We zagen nog nooit spechten met de bek open over ons grasland al springend rondstruinen. Aan de gang en vaak ook wijze van vliegen kan men vogels leren herkennen.  Vanaf het moment dat er zoveel vogels op terras en gras zaten, bleven we toekijken, hoe deze dieren konden omgaan met de warmte. Het jonge konijn die hier in vrijheid opgroeide zat stil te grazen.

De familie Groene specht met een jong voorop bleef naar mieren speuren. Met of zonder succes, het jong kon daarvan leren. Door de schaduw achter het huis was het bovendien op deze plek uit te houden.

Nu deze periode enige tijd terug ligt, weten wij dat de bewoners van de poel. m.n. groene kikkers het gered hebben. Afzien was het zeker en het jong van de Zwarte roodstaart zou die de trek naar het zuiden gemaakt hebben?  Enkele keren liet man Roodstaart zijn onderbroken liedje horen. Nijntje bleef nog enkele weken en ineens vertrokken, een gemis.

 

Dit bericht is geplaatst op Monday, November 18th, 2019 om 14:52 onder Nieuws. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie