Bosuil vierde uilensoort die in Bingelrade zijn plek heeft

Naast de kerkuil, ransuil en de steenuil blijkt er ook nog een bosuil in Viel te wonen. Langs de rand waar het Waanderbospad loopt en leibomen staan, heeft hij zich een plek uitgezocht.
De leibomen zijn inmiddels niet meer in vorm echter zijn in natuurlijke staat een goede schuilplek voor dieren geworden.
Het pad langs het bos kwam uit bij een plek "op het Vogelke" genaamd en was ooit een van de vele typische holle veldwegen.
Gemeente Onderbanken heeft inmiddels afgekondigd dat ze de holle wegen met tractor-sluizen gaat afsluiten.
Dat wordt tijd, gezien een voorval onlangs, waarin mijn onwil om te wijken voor een jeep een dreigement uitlokte. Maar het Waanderbos, waar ik langs liep, was het waard om voor op te komen. Deze wegen zijn alleen voor landbouwverkeer bedoeld. En het bos droeg inmiddels de sporen van een waanzinnige tijd.
Als u niet uit de weg gaat, rijd ik u omver. De bestuurder werd echter beleefd gewezen op de feiten. Waarna wij onze weg vervolgden. Wij, want mijn hond is altijd in mijn nabijheid.

Terug naar de bosuil en een stelletje doodsbange konijnen in het bos.

Voor hen is het alleen nog de vraag:
Kunnen we met man en muis het zinkende schip op tijd verlaten?????

Dit bericht is geplaatst op Saturday, June 12th, 2010 om 22:06 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie