Maastrichterweg

Men kan veel zeggen over deze straat, echter een ding staat als een paal boven water. De weg heeft voor eeuwig zijn aanzien verloren. Het ecosysteem is overhoop gehaald en dat men dit doet met/zonder ontheffingen, het blijft verbijsterend. Echter het was van meet af aan duidelijk dat men niet in iemands mening geÔnteresseerd was. Een dag na de aankondiging toog men aan het werk.
Navraag leerde dat de constructie van de weg niet veranderd mocht worden door een ingreep omdat het een historische weg betreft. Of dit niet gebeurd is nadat er nu 2 heuse rivierbeddingen in gelegd zijn??
Of men nu boven op de akker beter kan boeren, met een eeuwig durende opbrengst is twijfelachtig. Het klimaat is in Nederland veel sneller aan het veranderen en Bij de huidige zomers of nog hogere temperaturen gaat de opbrengst de verkeerde kant uit, naar beneden. Bovendien is de landbouw in Nederland afhankelijk van landbouwsubsidies die geen lang leven meer hebben. Wat dan??
Als consument kan men gelukkig een keuze maken voor biologisch geteelde gewassen ,die veel minder impact hebben op de omgeving.
De prijs is fair en geven de hoop op een betere behandeling van dier en milieu.
Plaatselijk geteelde bio-groente en fruit welke niet via allerlei tussenhandel tot ons komt heeft de voorkeur. Zo ziet u maar hoe een mens via de brokstukken van een weg terecht komt bij de biologische landbouw.

Dit bericht is geplaatst op Monday, December 14th, 2009 om 00:10 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie