Omstreden project ‘Buitenring Parkstad Limburg’ van start gegaan.

De werkzaamheden aan de Buitenring zijn in volle gang. Velen beginnen nu op de hoogte te komen welke uitwerking dit plan zal hebben.

Dempen van Kattekoelenvijver vanwege aanleg Buitenring

Dempen van Kattekoelenvijver vanwege aanleg Buitenring

September 2013 gaf de Raad van State toestemming aan de Provincie Limburg om delen van de Buitenring Parkstad alvast aan te leggen. Maar over anderhalf jaar zal pas de definitieve uitspraak zijn over het inpassingsplan 2012 en over de uitwerking van de vervuiling (stikstofproblematiek) voor de Natura 2000 gebieden (Brunsummerheide en Geleenbeekdal).  Dan zal duidelijk zijn of dit  wegdeel open mag gaan.
Met de gedeeltelijke aanleg aan de noordzijde van Heerlen en Brunssum, tussen Vaesrade en de Kattekoelen, neemt men alvast een voorschot op de toekomst. De Kattekoelen visvijver zal, zoals op de foto te zien is, dan al gedempt zijn en moet men op zoek gaan naar een andere visplek of met minder genoegen nemen.

Roode beek in Schutterspark richting Kattekoelen

Roode beek in Schutterspark richting Kattekoelen

De vierbaansweg zal ook het stroomgebied van de Roode beek doorkruisen. Deze beek ontspringt op de Brunsummerheide, meandert door het Schutterspark en mond uit in de Geleenbeek bij Dieteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk gaat er wat natuur verloren, maar er komt veel voor terug zeggen de mensen die er een prestige project van willen maken. Ja, Ja, net zoals bij de bomenkap in 2006 in de Schinveldse bossen. We zitten nu nog steeds te wachten op de beloofde 6 hectaren bos als compensatie…!

Dit bericht is geplaatst op Monday, December 16th, 2013 om 13:06 onder Nieuws. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie