Uit Duitsland: Erkenning van grote waarde holle wegen. Een bericht van een Duitse natuurorganisatie Naturschutz Bund Neurenberg .

Het persbericht verscheen in 2-3-2012, als een oproep DE HOLLE WEG NIET AAN KORTE TERMIJN DENKEN, OP TE OFFEREN.
EEN SAMENVATTING:

De reconstructie van een toegangspoort naar een Romeinse nederzetting, zou beduidend schade toebrengen aan de houtopstanden van een cultuurhistorisch en ecologisch waardevolle weg.
Deze weg kan ook anders benut worden, namelijk volledig als toeristische trekpleister en daarbij tot zijn recht komen.
Holle wegen schenken een enorme bijdrage aan de biodiversiteit, wegens de grote mogelijkheden die zij bieden.
Zij behoren tot de meest zeldzame scheppers van levensruimte ooit.
Zij zijn als natuurlijke elementen een infrastructuur voor biotopen en daarbij oogstrelend. Van grote importantie mede voor recreatie.
Daarom zijn zij onderworpen aan bijzondere bescherming door de wetgever.
Bovendien zijn in Beieren de gemeentes uitdrukkelijk verplicht deze natuurlijke elementen te beschermen en te onderhouden.
Tevens bestaat de plicht plaatselijke landschapskwaliteiten inclusief planten en diersoorten te behouden.
DE 190 MTR. LANGE WEG AAN KAPELLERBERG BIJ MARKTBREIT IS DE BEST BEHOUDEN EN DAARMEE WAARDEVOLSTE WEG IN DE HELE REGIO (Landes Kreis).

De Bond voor Natuurbescherming, Neurenberg verwacht dat bij de huidige plannen enkel nog rudimenten overblijven en daarbij de weg substantieel afgewaardeerd wordt.
De weg werd in 2001 door het Landesamt aangewezen als monument om te behouden.

De Bond stelt dat het voor de stad Marktbreit veel beter en bovendien kostenbesparend is de weg op waarde te schatten als erfgoed en buiten de regio te promoten.
Het voordeel hierbij is dat de jeugd hun avontuurlijke omgeving behoudt en tevens het gebied voor ontspanning en recreatie behouden blijft.

Dit bericht is geplaatst op Monday, July 30th, 2012 om 21:43 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie