Uitnodiging

De volgende uitnodiging is binnengekomen:
JABEEK IN HET GROEN
Speciale excursie in en rond het dorp voor de bewoners van Jabeek.

Op 8 oktober organiseert de werkgroep Dorpen in het Groen samen met de stichting IKL Instandhouding Kleine Landschapselementen een korte avondexcursie.
Tijdens de excursie wordt naar mogelijkheden gekeken om het groen in en rond Jabeek te verbeteren. Speciale thema's hierbij zijn het vliegend hert en solitaire bijen.

Jabeek is een van de 12 Limburgse dorpen dat geselecteerd is voor het project DORPEN IN HET GROEN. Waarbij provincie, de gemeente en IKL gelden ter beschikking stellen om het gebiedseigen groen te herstellen of op te knappen.
Heeft men een idee hierover dan kan dat meteen ingeleverd worden. Sommige projecten kunnen dit najaar al aangevangen worden.

Startplaats is de parkeerplaats voor het Ontmoetingscentrum Jabeek.

Aanvang 19:30 uur en einde 21:00 uur.

Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

NOTE:
Of bij slecht weer de korte wandeling afgelast wordt is nog niet bekend.
Dat het vliegend hert een veel groter gebied heeft wordt erkend door het raadslid dat mij de uitnodiging toestuurde. De gegevens die verstrekt worden kunnen voor bewoners uit de andere dorpen ook interessant zijn. Tenminste als zij de kevers en de bijen een handje willen helpen.

Dit bericht is geplaatst op Thursday, September 3rd, 2009 om 14:45 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie