Verkiezingen voor een nieuwe Gemeenteraad

Wethouders denken weer op het pluche te landen bij de komende verkiezingen in Onderbanken.
De rechtvaardiging voor hun optimisme is die wel terecht?

In het lieflijke Onderbanken is veel veranderd. Het door IKL opgestelde plan voor Onderbanken voorzag in een versterking van de groenfunctie en een uitbreiding bovendien. Het plan loopt door tot 2014. Wat we nu constateren rondom de dorpen en gehuchten is dat er een andere wet regeert.

Het steen voor steen wegdragen van ons landschap is te zien in de aanslagen die erop gepleegd worden en die zijn niet meer over het hoofd te zien.
Het bestemmingsplan lijkt een farce, wie kan er zich op beroepen? Waarom al die moeite doen, als het zo gemakkelijk is er vanaf te wijken? Wie betaalt al die plannen?

Nederland lijkt af en toe op een ontwikkelingsland, dat behoeft enige uitleg.
Heeft u de laatste aflevering van Beagle gezien, over de reis van Darwin naar Galapagos? Dan ziet u de gelijkenis.
Op Galapagos werken alle partijen waaronder reisleiders, vissers, zelfs parkgidsen en hoteleigenaren samen en dat is gunstig voor belangen, echter daarbij schiet men ernstig te kort. Helaas voor dat andere grotere belang: Het Werelderfgoed. De Galapagos eilanden staan op de lijst als Werelderfgoed, maar de unieke natuur gaat eraan. Dit is nu net datgene waar men zuinig op moet zijn.

De partijen die aan zet zijn, houden mekaar in het zadel. Zij hoeven zo niet voor hun toekomst te vrezen.

In verband met de verkiezingen: Wie gaat het opnemen voor de unieke natuur die wegkwijnt en ook voor volgende generaties beschikbaar moet blijven?
Wie durft het tegen de leugen op te nemen die regeert in holle wegenland? Het zijn enkel lemen hellingen! Als een gemeente deze boodschap uitdraagt is dat niet zo best.
Dit landschap bevat daarentegen de meest diverse en kostbare natuur in ons land. Dat komt door de rijke samenstelling van de bodem.

Wie durft zijn rug recht te houden en te blijven bij zijn kritiek op het nieuwe pad? Dat pad, dat immers ongeschonden natuur raakt en de oeroude infrastructuren over het hoofd ziet.

Wie van de partijen durft met een plan te komen voor behoud en herstel?

Die stem en mening van de mensen die hier wonen, is niet aan bod gekomen. Nu heeft men uw stem wel weer nodig.

Echter een Nederland dat deze rijke omgeving op zo korte termijn verkwanselt, toont niet veel beschaving.
De tekenen wijzen op een voortzetting van dit beleid.

U kunt natuurlijk ook uw stembiljet weer inleveren!! Uw stem telt dan ieder geval mee als tegenstemmer.

Dit bericht is geplaatst op Friday, February 26th, 2010 om 11:25 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie