Waanderbos en Herkenningspunt in het landschap, -Point of interest- of te wel -Landmark-

Bomenkap in Waanderbos

Bomenkap in Waanderbos

Een enorme machine op rupsbanden gaat de natuur te lijf van het Waanderbos. Behalve de kap is er veel schade aangericht aan de bosbodem.
Bomen van meer dan honderd jaar oud staan er, o.a. prachtige Beuken, Essen, Wilde kers, oude knot-Lindes. Zij vormen het kapitaal van dit bos en zijn van vitaal belang. De wilde Acacia’s hangen veelal scheef en moeten wel gekapt.
Op deze schitterende dag en ochtend, laten zanglijsters en boomklevers nog hun prachtig repertoire horen.
Men ziet alles beter in het bos, maar is dit een argument om meters diep het bos in te gaan kappen? Maakt men zich geen zorgen over de planten en dieren?
De opbrengst lijkt hoofdmotief voor de kap, een houthandel voert het werk uit. Wat als de voorspelling uitkomt dat het bos door een storm tegen de vlakte gaat?
Wie is dan aansprakelijk voor de schade en biodiversiteit?
Wil Europa enkel een paar broedstoven zien langs wegen, of neemt men zaken serieus en houdt de biotoop in stand??

Een overheid die zelf de grenzen aan het verleggen is, ziet meteen het resultaat. Weg belangrijke bosranden met braam en we vonden afval met plastic op de kant gestort.

 

Herkenningspunt na de "snoei"

Herkenningspunt na de “snoei”

Monumentale bomen zijn Herkennings-punten in het landschap, -Point of interest- of te wel -Landmark-.

Twee jaar geleden werd de monumentale boom aan het einde Gewanderweg, tegenover de Wiegelraderhof gesnoeid. Helaas de boom is nu grotendeels dood.
Standpunt Gemeente: Snoei was ten bate van het behoud van de boom. Er wordt reeds enkele jaren veel kapot gespoten rondom de boom. Goed voor de boom?

 

 

 

De oude eik op de hoek Wiegelraderstraat, Dorpstraat dreigt ook zo te sneuvelen.
Waarom hield men vroeger wel rekening met de ouderdom en snoeide men toen gedeeltelijk?

Dit bericht is geplaatst op Tuesday, July 16th, 2013 om 12:40 onder Oud. Ontvang updates via de RSS 2.0 feed. Laat hier beneden een reactie achter.

Plaats een reactie